Nieuws

De website Llowlab.nl geeft u antwoord op de vraag ‘Wat is 3D printing?’

woensdag, 22-7-2015  

Wat is 3D printing eigenlijk? Misschien bent u deze vorm van printen al wel eens tegen gekomen via het internet of heeft u er iets over gelezen. Het is goed mogelijk dat u er al eens iets over heeft gelezen in een magazine bijvoorbeeld. Op de vraag ‘Wat is 3D printing?’ kunt u dan misschien ook al wel een goed antwoord geven, maar misschien ook niet. Als we u zouden vragen: ‘Wat is 3D printing?, wat zou u dan antwoorden? Weet u een goed geformuleerd antwoord te bedenken of blijft het bij iets vaags? Als we de vraag ‘Wat is 3D printing?’ stellen aan een jongere, dan is de kans best aanwezig dat hij of zij dit behoorlijk goed uit kan leggen. Stellen we de vraag ‘Wat is 3D printing?’ aan een ouder iemand, dan zal de kans minder groot zijn dat deze kan uit leggen wat er precies mee wordt bedoeld. Wat is 3D printing? Llowlab kan u hier alles over vertellen. Op de website Llowlab.nl vindt u alles wat met dit onderwerp te maken heeft. U krijgt hier een duidelijk antwoord op de vraag ‘Wat is 3D printing?’ en u leert op welke manier het inzetbaar is. Op de website van Llowlab leest u alles over:

  • wat is 3D printing?
  • voor- en nadelen
  • geschiedenis
  • 3D printen toekomst

Wanneer u zich dus afvraagt: ‘Wat is 3D printing nu eigenlijk?’ dan kunt u het beste even een kijkje nemen op de website. Hieronder beantwoorden we alvast een deel van de vraag: ‘Wat is 3D printing?’ Leest u dus vooral verder.

Wat is 3D printing voor medici?

Tegenwoordig kennen we allemaal wel de welbekende films in 3D. Het heeft een nieuwe dimensie gegeven aan het bioscoopbezoek. Met een speciale bril op is het mogelijk om het te doen lijken alsof je in dezelfde wereld bent beland al waar de film zich afspeelt. Alles draait om de beleving. U kunt zich voorstellen dat het kijken van een horrorfilm op deze manier nóg veel enger is en een actiefilm ook veel spectaculairder is. Ja, tegenwoordig is er steeds meer mogelijk en kent de technologie geen stop. Steeds weer worden er nieuwe dingen uitgevonden of bestaande producten verbeterd. Het is geen wonder dat het voor de oudere generatie niet meer bij te benen is en dat ze al blij zijn wanneer ze met hun mobiele telefoon iemand kunnen bellen. Het is ook logisch dat de ouderen hier moeite mee hebben, want de vooruitgang gaat soms in een sneltreinvaart. Zo is de ene mobiele telefoon nog niet uit of de volgende wordt alweer aangekondigd. Tv-schermen worden steeds platter en doorlopend worden er nieuwe apps gemaakt. Kunnen we nog wel zonder technologie? Er zijn mensen op de wereld die leven zonder dit alles. Mensen die leven zonder enige vorm van luxe, waar het internet nog moet worden uitgevonden. Een plek waar geen elektriciteit is en ook niet gewenst is. Dat zijn de mensen die al generaties lang leven zonder apparatuur waar wij niet meer zonder kunnen. Wij vinden het vaak al moeilijk om, tijdens onze vakantie, een paar weken onze mobiele telefoon niet te gebruiken. Het gaat dan niet eens om het kunnen bellen van vrienden en familie, maar het toegang hebben tot de sociale media. Doorlopend willen we weten wat er in de wereld gebeurt en wat onze (sociale media) vrienden hebben meegemaakt. Eigenlijk is dat te gek voor woorden, maar menig Nederlander gaat niet meer op vakantie naar een plek waar geen toegang is tot het internet. Het is bijna niet meer voor te stellen hoe we ooit zonder het internet hebben moeten leven. Over enige tijd zullen we ons ook afvragen hoe we ooit hebben kunnen leven zonder een 3D printer. Wat is 3D printing nu eigenlijk? Is het toekomstmuziek? Hier kunnen we kort en bondig over zijn, want deze vorm van printen wordt al veel gebruikt. Doormiddel van deze techniek is het mogelijk om tal van producten te kunnen printen. Hierbij gaat het niet alleen om kleine gadgets, maar zelfs om het printen van organen. Wat is dus 3D printing voor een ziekenhuis? Voor een ziekenhuis betekent het dé uitkomst voor het tekort aan organen. Er kan op een simpele manier organen worden geprint die precies op maat zijn gemaakt. Stelt u de vraag ‘Wat is 3D printing’ aan een ontwerper, dan zal deze antwoorden dat het dankzij het 3D printen mogelijk is om unieke objecten te kunnen maken.

Volg het laatste nieuws via de website

Vele ontwerpers zijn laaiend enthousiast over deze methode en gebruiken dit type printer al om hele eigen producten op de markt te brengen. ‘Wat is 3D printen voor een kunstenaar?’ Stelt u deze vraag aan een kunstenaar, dan zal deze u waarschijnlijk aanraden om ook zo’n apparaat in huis te halen. Creatieve geesten worden er nóg creatiever van. In feite is bijna alles mogelijk om te kunnen maken. Alles wat u in uw hoofd heeft kan vervaardigd worden. Wilt u een uitgebreider antwoord op de vraag ‘Wat is 3D printing’, dan kunt u het beste even de uitgebreide informatie lezen op de website Llowlab.nl. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg de website van Llowlab. U krijgt hier antwoord op al uw vragen. Al het laatste nieuws over 3D printing kunt u hier vinden, evenals informatie over 3D scannen.


Comments are closed.