Nieuws

Een hondenkraag na een operatie

maandag, 20-11-2017  

Je hebt het vast wel eens gezien: een hond met een hondenkraag om. Als je zelf geen hond hebt of ooit hebt gehad, dan kan dit er behoorlijk gek uitzien. Maar het heeft wel degelijk een goede functie. Heeft je hond een open wond van bijvoorbeeld een operatie? Dan kun je ervoor kiezen om een hondenkraag om te doen. Op die manier kan je hond niet bij de wond komen en hieraan gaan likken. Dit vergroot de kans op infecties namelijk aanzienlijk en dat is natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten. Kies er daarom altijd voor om een hondenkraag aan te doen. Deze zijn er in verschillende soorten

  • Plastic
  • Foam
  • Opblaasbaar

Het type dat je het meest voorbij ziet komen is de plastic kraag. Deze is vaak het goedkoopst in de aanschaf en omdat je hond het maar voor een paar dagen zal dragen is dit vaak al voldoende. Toch zitten er wel een aantal nadelen aan de plastic hondenkraag. Ondanks dat de kraag doorzichtig is en je hond er dus prima door kan zien, kan het nog steeds wel zo zijn dat hij of zij tegen dingen aanloopt. De hond is het natuurlijk niet gewend om met de kraag op te lopen en dus kan het al snel tegen tafels of muren aanlopen en ook kan de kraag over de grond schuren. Voor het product zelf maakt dit niet heel erg veel uit. Het is stevig genoeg om tegen een stootje te kunnen, het is echter voor je hond een beetje een schok wanneer dit gebeurt. Daarnaast is het een groot nadeel dat je hond met deze kraag niet zomaar bij zijn eten of drinken kan. Daarom zijn er ook alternatieven waar je voor kunt kiezen.

Een foam of opblaasbare hondenkraag

Met de foam opblaaskraag heb je nog steeds hetzelfde effect als de plastic versie, namelijk dat de hond niet bij de wond kan. Maar door de buigzaamheid van het materiaal kan je trouwe viervoeter nu wel bij zijn eten of drinken. Ook zal je hond minder snel tegen dingen oplopen wat het ook prettiger maakt om te dragen. De foam is natuurlijk erg zacht, dus je hond zal het amper door hebben dat hij of zij het omheeft. Dit is dan voor veel baasjes een reden om hiervoor te kiezen. Dan is er ook nog de opblaasbare kraag. Ook deze heeft iets meer voordelen dan de plastic versie. Het is zachter en belemmert het zicht van je hond absoluut niet. Je hond zal dus minder snel tegen dingen aanlopen ook met deze hondenkraag om. Deze beide opties zijn wel iets duurder in de aanschaf en daardoor is het voor sommige mensen soms niet de ideale keuze. Het is maar net hoe belangrijk het voor je is dat je hond zich tijdens het herstel voelt. Op zich kan de plastic hondenkraag natuurlijk geen kwaad.

Andere alternatieven

Vind jij de hondenkraag over het algemeen maar helemaal niets? Dan zijn er natuurlijk ook nog andere opties waar je voor kunt kiezen. Zo zijn er speciale medical honden t-shirts waar je voor kunt kiezen. Deze trek je je hond aan na de operatie en ook dit zal ervoor zorgen dat je hond minder snel bij de wond kan. Vaak wordt de hondenkraag wel als het meest effectief gezien, maar uiteindelijk is het natuurlijk aan jou om te bepalen wat het beste voor jouw hond zal zijn. Op de website Tinki kun je alle mogelijkheden bekijken en hier ook meteen je keuze maken voor de goedkoopste online dierenwinkel waar jij de hondenkraag kunt aanschaffen.


Comments are closed.