Nieuws

Han Schnek

zaterdag, 25-7-2015  

Schnek - Han SchnekDoor de komst van de digitale camera lijkt het tegenwoordig of iedereen foto’s kan maken. Het is natuurlijk echter zo dat mensen vaak tijdens een dagje uit of hun vakantie gewoon maar raak klikken en als je maar vaak genoeg een kiekje maakt, zit er natuurlijk vanzelf wel eens een tussen die goed gelukt is. maar wil je nou eens leren om echt goede foto’s te maken? Dan is een cursus van Han Schnek een uitstekend idee. Want er zit immers een wereld van verschil tussen plaatjes die er wel aardig uitzien en een echt goede foto. Wil je dat laatste bereiken, dan zul je je camera echt goed moeten leren kennen en moet je echt verstand krijgen van fotografie. Bij Han Schnek fotografie zijn er diverse manieren waarop jij beter met je camera kunt leren werken. Je leert in de workshops bij Han Schnek niet alleen de technische aspecten, je leert niet alleen hoe het toestel werkt, maar je leert ook kijken. Goed kijken is bij fotograferen erg belangrijk. Het stelt je in staat om een origineel perspectief te vinden, om een goede balans te vinden of een goed onderwerp. Fotograferen is dus echt veel meer dan alleen maar afdrukken en er het beste van hopen. En dit kun je tijdens een Han Schnek workshop of tijdens privélessen allemaal leren. Na deze lessen zul je in staat zijn om mooie foto’s te maken van bijvoorbeeld je familie, je vakantie of je dagje uit. Een goed portret van de kinderen bijvoorbeeld is natuurlijk heel wat waard en hoe leuk is het als je deze helemaal zelf kunt maken? En ook mooie beelden van die bijzondere reis zijn natuurlijk fijn om te hebben, zodat je nog vaak vol verwondering kunt kijken naar al het moois wat je toen gezien hebt. Reden genoeg dus om eens contact op te nemen met Han Schnek fotografie en een van de cursussen te volgen.

Verschillende cursusmogelijkheden bij Han Schnek

Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde kennis van fotograferen en daardoor is er ook behoefte aan verschillende soorten cursussen of lessen. Sommigen weten al redelijk wat af van hoe ze hun toestel moeten gebruiken, anderen hebben juist weer van nature aanleg voor het vinden van een mooie compositie. Daarom kun je bij Han Schnek ook terecht voor veel verschillende soorten cursussen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cursusdag waarin je je camera helemaal leert kennen. Han Schnek leert je hoe je deze moet gebruiken en helpt je op weg zodat je niet langer alleen de automatische stand gebruikt. Handmatig het toestel instellen brengt namelijk zoveel meer mogelijkheden en het is dus zeker de moeite waard om hier mee aan de slag te gaan. Een andere optie is een workshop sprekende portretten. Iemand mooi op de foto krijgen is nog een hele kunst. Hoe vaak hoor je immers niet van mensen dat zij zichzelf helemaal niet herkennen in hoe ze zijn vastgelegd en dat ze zichzelf er niet mooi op vinden staan? Han Schnek kan je in deze eendaagse cursusdag tips geven over hoe je nu iemand echt mooi vastlegt, hoe je een goed portret van iemand kunt maken. Hou jij van zwart-wit foto’s en zou je graag zelf mooie zwart-wit beelden willen maken? Volg dan bij Han Schnek de speciale zwart-wit fotografie workshop. Met deze manier van fotograferen kun je zaken eens helemaal anders dan anders vastleggen en er echt iets bijzonders van maken. Naast deze verschillende eendaagse workshopmogelijkheden, zijn er ook nog eendaagse workshops bij Han Schnek over het gebruik van de flitser en over de mogelijkheden die Adobe lightroom biedt met het oog op na bewerken.

Privélessen

Je kunt bij Han Schnek dus terecht voor cursusdagen met verschillende onderwerpen:

  • je camera de baas worden
  • sprekende portretten
  • zwart-wit fotografie
  • goed leren flitsen
  • na bewerken met Adobe lightroom

Naast deze opties kun je ook nog een praktijk dag reisfotografie volgen of de cursus ‘Leren van de Meesters’. In deze laatste cursusvariant leer je aan de hand van beelden van beroemde fotografen kennis maken met de geheimen van deze kunstenaars. Hoe zetten zij hun creativiteit in? Al deze cursussen van Han Schnek zijn natuurlijk erg nuttig en goed om te volgen. Maar wil je als fotograaf echt vooruit komen, dan hebben privélessen waarschijnlijk toch het meeste nut. Bij privélessen draait het natuurlijk allemaal om de persoonlijke begeleiding. Er zal daarom eerst gekeken worden naar wat je sterke en je zwakke punten zijn, zodat er heel gericht gewerkt kan worden tijdens lessen. Er kan dan echt aandacht besteed worden aan het verbeteren van punten die jij nog niet onder de knie hebt. Na de privélessen bij Han Schnek krijg je huiswerk maak, wat je de volgende les weer kunt laten zien. Je krijgt dan meteen feedback over wat er goed is gegaan, wat er beter had gekund en over de vooruitgang die je geboekt hebt. Doordat alles op jou afgestemd wordt, maakt het dus niet uit of je beginner of gevorderde bent. Bij Han Schnek kan iedereen terecht, ongeacht het niveau bij aanvang van de cursus en ongeacht het doel dat jij jezelf gesteld hebt. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die er zijn? Of wil je meer weten over de kosten, de locatie en de manier van werken? Neem dan eens een kijkje op de website van Han Schnek. Hier vindt je alle informatie over de fotografie workshops die je kunt volgen.


Comments are closed.