Vrije tijd en Hobby

Jeugdtheater

donderdag, 15-11-2018  

De jeugd in aanraking laten komen met cultuur is erg belangrijk, maar je moet dit wel op de juiste manier aanpakken. Jeugdtheater is een uitstekende manier om hen kennis te laten maken met het theater. Zo krijgen ze een voorstelling te zien die past bij hun leeftijd, die is toegesneden op hun leefwereld. En dat is wel belangrijk om hen plezier te laten hebben in hetgeen ze te zien krijgen. Als je kinderen op de verkeerde manier in aanraking brengt met de theaterwereld, bijvoorbeeld door hen niet mee te nemen naar het jeugdtheater, maar meteen een voorstelling voor volwassenen te laten zien, dan zullen ze er zeker geen plezier in krijgen. Het zal alleen maar hun beeld bevestigen van dat het iets is dat lastig is en moeilijk te begrijpen is. En dat is jammer, want het kan hen zoveel bieden. Het is een manier om hun verbeelding te stimuleren, om hen creatief aan het denken te zetten. Als je jeugd kennis wilt laten maken met de theaterwereld, dan kan dit dus het best door hen mee te nemen naar een voorstelling die speciaal voor jeugdtheater gemaakt is!

Jeugdtheater op verschillende plekken

Waar theatervoorstellingen voor volwassenen eigenlijk altijd in de schouwburg of een andere dergelijke locatie plaats vinden, ligt dit met jeugdtheater wat anders. Groepen die dit verzorgen zijn vaak bereid om op heel veel verschillende soorten locaties op te treden. Natuurlijk is het leuk voor jongeren om eens een schouwburg te bezoeken, maar voor een eerste kennismaking met het genre is het misschien wel net zo leuk om op school een voorstelling te zien. Of op straat, in de bibliotheek of wat voor locatie dan ook maar. Met andere woorden, op plekken die zij al kennen en waar zij al wel eens komen. Op die manier wordt de drempel om naar het jeugdtheater te gaan toch een stukje lager. Als je nog nooit naar het theater bent geweest, dan is de drempel van een echte schouwburg overgaan toch wel een hele stap! Je kunt bijvoorbeeld als school eens een theatergroep uitnodigen om een voorstelling bij jullie op te voeren speciaal voor jullie schoolkinderen. Dit zou zelfs gecombineerd worden met een workshop die de leerlingen zelf kunnen volgen, om hen zo echt met de theaterwereld in contact te brengen. Er zijn diverse groepen op het gebied van jeugdtheater die dergelijke zaken voor jou kunnen verzorgen.

Voorstellingen en workshops

Fabela-Rozo Theaterproducties is een van die groepen die niet alleen maar jeugdtheater, maar ook workshops kunnen verzorgen. De acts die zij ontwikkelen zijn:

  • eigenzinnig
  • muzikaal
  • interactief

Dit zal door jullie jeugd zeker gewaardeerd worden! Zoals je op hun site fabela-rozo.com kunt zien hebben zij verschillende voorstellingen die zij voor jou kunnen verzorgen, allemaal met een geheel eigen thema. Zo maken zij bijvoorbeeld een speciaal programma toegesneden op de kinderboekenweek, wat natuurlijk heel geschikt is voor scholen en bibliotheken. Maar ook heel veel andere thema’s zijn bij hen een mogelijkheid. Naast het jeugdtheater op locatie kun je hen ook inhuren voor straattheater, waarbij zij het voorbijkomende publiek verrassen met hun theatrale kunsten. Ook hierbij kunnen zij weer naar een bepaald thema werken, zoals Het Levend Sinterklaasboek voor de weken voorafgaand aan 5 december. Zij bieden dus heel veel mogelijkheden, je krijgt daar een beter beeld van als je even op hun website een kijkje neemt. Ben jij geïnteresseerd in hun producties of wil je gewoon eens weten wat de mogelijkheden zouden zijn? Neem dan gerust eens contact met hen op, zij vertellen jou graag meer over wat zij te bieden hebben op het gebied van jeugdtheater en straattheater!


Comments are closed.