Vakantie en Recreatie

Noorderlicht reizen

maandag, 10-12-2018  

Naar het noorderlicht reizen is iets dat je zeker op je bucketlist zou moeten zetten! Er zijn natuurlijk heel veel prachtige plekken op aarde die je eens zou willen bewonderen en er zijn heel veel natuurfenomenen die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar het zien van de aurora borealis is echt een heel bijzondere ervaring! De slierten licht in allerlei kleuren die de prachtigste bewegingen maken aan de hemel, het is echt met niets anders te vergelijken! Naar het noorderlicht reizen is dan ook een ervaring die je nooit meer zult vergeten! Niet alleen omdat dit natuurfenomeen fantastisch is om te zien, maar ook omdat de gebieden waar je dit het best waar kunt nemen prachtige landschappen bieden. Ook om die reden is het dus zeker een aanrader om daar naartoe te gaan voor een vakantie. Naar het noorderlicht reizen is dus om vele redenen echt een aanrader en je zou het dus zeker op je wensenlijstje moeten zetten voor vakantiereizen die je nog eens een keer wilt gaan maken!

Locaties voor noorderlicht reizen

Aan welke locaties moet je nu denken als het gaat om naar het noorderlicht reizen? Je moet dan denken aan plekken in het noorden van bijvoorbeeld Europa. Hoe noorderlijker je komt, hoe groter de kans is dat je dit zult zien. Ook in Nederland heb je wel eens de mogelijkheid dit waar te nemen, maar de kans is een stuk groter als je naar bijvoorbeeld Lapland reist. Daar is de kans op het waarnemen van dit fenomeen echt behoorlijk groot! Er moet wel bijgezegd worden dat het wel uitmaakt wanneer je daar naartoe gaat. Het maken van noorderlicht reizen kun je het beste niet in de zomer doen, dan wordt het in het noorden van Europa immers helemaal niet donker en dat is eigenlijk wel nodig om het te kunnen waarnemen. De wintermaanden zijn dan ook beter geschikt, alhoewel je ook in de lente en de herfst wel een kans maakt. De winter is bovendien niet alleen een mooi seizoen om hiernaartoe te gaan vanwege de aurora borealis, het biedt je ook prachtige mogelijkheden tot het uitoefenen van allerlei winterse activiteiten. Denk dan aan snowboarden en skiën, maar ook aan langlaufen, sneeuwschoenwandelen en het maken van tochten met husky’s. In Noord-Europa zul je zeker sneeuw aantreffen in de winter en dat zorgt echt voor een prachtige omgeving. Ook daarom is in de winter naar het noorderlicht reizen in Lapland echt een goede keus!

Uitstekend reisaanbod

Er komen nog wel wat puntjes kijken bij naar het noorderlicht reizen, wil jij in ieder geval zeker weten dat de kans op het zien ervan zo groot mogelijk is. Bij Xplore the North weten ze alles van dit fenomeen en zij hebben op basis van hun kennis echt het mooiste reisaanbod samengesteld. Zij weten bijvoorbeeld precies:

  • welke locaties de meeste kans geven op het zien van dit natuurfenomeen
  • welke reisperiode het meest geschikt is
  • wat de invloed van de maan is op het zien van de aurora borealis

Op hun website xplorethenorth.nl kun je een goed beeld krijgen van de noorderlicht reizen die zij aanbieden. Hierbij is het zo dat zij ook echt een leuke reis voor jou samenstellen, zij zorgen bijvoorbeeld voor prachtige accommodaties die rustig gelegen zijn. Ook stellen zij altijd fijne dagprogramma’s samen, zodat je ook overdag de mooiste ervaringen op kunt doen! Kijk voor meer informatie dus even op hun website of neem gewoon eens contact met hen op. Zij geven jou graag meer informatie over alle noorderlicht reizen die zij aan kunnen bieden!


Comments are closed.