Nieuws

Voorbereid op vakantie met vaccinaties voor Gambia

maandag, 11-7-2016  

thuisvaccinatie - Vaccinaties gambiaEen heerlijke reis naar het verre Gambia is natuurlijk voor iedereen iets om echt naar uit te kijken. U gaat dan ver weg en wanneer u nog nooit in dit land bent geweest is het echt zeker de moeite waard om wat langer te blijven. In Gambia is zeer veel te beleven en het zal dan ook zeker geen saaie vakantie worden. Om naar Gambia op vakantie te kunnen is het echter wel belangrijk dat u zich goed voorbereid. Het is natuurlijk een hele andere cultuur en een ander klimaat en u kunt u dus ook maar het beste eerst wat inlezen over die dingen die u wel en niet moet doen. Wanneer u een gedegen kennis heeft over het land is het veel makkelijker om aan een rustige vakantie te beginnen. Goed voorbereid is immers het halve werk. Naast informatie is het ook van belang dat u goed nadenkt over u gezondheid. Om niet snel ziek te worden en geen infectie mee terug te nemen naar Nederland  is het van belang dat u zich van te voren laat inenten voor de verschillende vaccinaties voor Gambia. Deze vaccinaties voor Gambia zijn voor een groot deel verplicht en u zult er dan ook zeker door uw reisleider of reisbureau aan herinnerd worden dat u van te voren deze vaccinaties voor Gambia moet gaan halen. Het is mogelijk om de vaccinaties voor Gambia bij de huisarts toegediend te krijgen of natuurlijk bij de GGD, maar veel makkelijker is het om een afspraak te maken via Thuisvaccinatie.nl. Hier kunt u namelijk een afspraak maken voor een tijdstip dat het u uitkomt. U hoeft dan helemaal niet moeilijk te doen met vrij nemen op de laatste dagen voor uw vakantie. Ook is het niet zo dat u per se overdag langs moet gaan. U kunt namelijk bij Thuisvaccinatie.nl een afspraak inplannen voor de avonduren wanneer u zeker thuis bent. De arts komt dan bij u thuis om de vaccinaties voor Gambia toe te dienen. U bent dan verzekerd van een goede bescherming tijdens uw gehele reis. Voor een reis naar Gambia zijn er verschillende ziektes waarvoor u ingeënt moet worden:

  • Gele Koorts
  • Hepatitis A
  • DTP (difterie, tetanus en polio)

Wanneer u deze vaccinaties voor Gambia gekregen heeft kan niets een heerlijke vakantie en de daarbij horende welverdiende rust nog in de weg staan. U kunt op deze manier zonder angst genieten van het prachtige land en de overweldigende cultuur.

Vaccinaties voor Gambia bestellen

U kunt uw vaccinaties voor Gambia van te voren bestellen door een afspraak te maken via de website. U krijgt dan meteen bezoek van een arts op het door u aangegeven tijdstip. Hierdoor weet u in elk geval zeker dat u niet te laat bent met het krijgen van een injectie. Elk lichaam heeft even tijd nodig om alles in werking te stellen en te zorgen dat u immuun wordt voor de verschillende ziektes die u in Gambia kunt krijgen. De bovengenoemde vaccinaties voor Gambia zijn verplicht, maar er zijn nog veel meer vaccinaties die u kunt nemen. Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om langer dan 3 hele maanden in dit mooie land te verblijven is het van belang dat u meerdere vaccinaties voor Gambia toe laat dienen. Denk hierbij aan hondsdolheid of tuberculose. Deze ziektes zullen wellicht minder vaak voorkomen, maar het is goed dat u op de best mogelijke manier beschermd bent. Niet alle vaccinaties voor Gambia zijn altijd verplicht. Er wordt bijvoorbeeld vaak een inenting gegeven voor Gele Koorts, maar dat is alleen noodzakelijk wanneer u Gambia binnen komt vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Bent u bezig aan een lange rondreis en bezoekt u veel verschillende landen? Dan is het zeker van belang dat u goed oplet en er voor zorgt dat u op tijd goede vaccinaties voor Gambia voor deze ziekte krijgt. Ondanks dat het dus niet verplicht is om een vaccinatie voor Gele Koorts te krijgen wanneer u rechtstreeks vanuit Nederland naar Gambia gaat, het is toch altijd goed om het zekere voor het onzekere te nemen. Het is dus aan te raden om genoeg vaccinaties voor Gambia te nemen, zodat u zeker weet dat u altijd goed beschermd bent tijdens uw vakantie. Ook is het goed om te weten dat u altijd een zogenaamde cholerastempel nodig heeft. Dit is belangrijk omdat cholera een zeer besmettelijke ziekte is. Het toegediend krijgen van al deze vaccinaties voor Gambia is één ding, maar u bent dan nog niet voor de meest voorkomende ziekte beschermd. Malaria is een ziekte waar nog altijd zeer veel mensen aan overlijden. Niet alleen in verre landen, maar ook in Nederland. De malariamug komt overal in Gambia voor en het is dan ook verstandig om de malariapillen op tijd in te nemen. Zonder deze pillen is de kans veel groter dat u de ziekte krijgt. Omdat Malaria kan worden overgedragen door muggen is het van belang dat u hiervoor muggenspul zoals DEET gebruikt. Dit gaat muggen tegen. Ook een muskietennet kan al goed helpen.

Gemakkelijk vaccineren

Een vaccinatie voor Gambia komt vaak voor en is iets dat u echt nodig heeft. Heeft u dus vragen over het maken van een afspraak of de toediening van de vaccinatie zelf? Dan kunt u het beste gewoon even contact opnemen. U wordt dan snel geholpen en kunt op tijd uw vaccinatie boeken.


Comments are closed.