Vakantie en Recreatie

Wat is een podsauna?

maandag, 17-8-2020  

Een podsauna is een buitensauna. De podsauna is zo vormgegeven dat de ruimte snel goed warm wordt. De podsauna heeft een unieke vormgeving waardoor het een echte aanwinst is voor je tuin. Een podsauna kan op twee manieren verwarmd worden, afhankelijk van welke je wil. De podsauna kan verwarmd worden door middel van een elektrische saunakachel of een houtgestookte saunkachel. Doordat de ruimte, door zijn vormgeving, snel verwarmd is heb je minder stookkosten dan wanneer je een ander soort buitensauna aanschaft. Door het hout en de warmte, waan je je al snel in een sauna in Finland. Een podsauna kun je het hele jaar door gebruiken. Afkoelen na de sauna kan makkelijk wanneer het koud is door lekker rond te lopen in de buitenlucht of door de tuinslang even aan te zetten. Een podsauna is in verschillende houtsoorten te verkrijgen. Een daarvan is de knotty red cedar. Alle houtsoorten geven de typische geur van sauna af. Het voordeel van red cedar is dat het duurzaam is in onderhoud, voor een strakkere uitstraling kun je ook voor de red cedar clear gaan. Behalve het voordeel dat het geen of heel weinig onderhoud behoeft, heb je bij de red cedar clear een mooie strakke uitstraling.

Wat zijn precies de voordelen van een podsauna?

Het voordeel van een podsauna in vergelijking met een ander soort buiten sauna is dat het een mooie vormgeving heeft en snel verwarmd. Hierdoor is het een redelijk duurzame soort buitensauna. Een ander voordeel van de podsauna is dat je hem kan gebruiken wanneer je wilt. Door de coronacrisis zijn sauna’s beperkt open en moet je reserveren. Even naar de sauna omdat je er zin in hebt zit er niet meer zo makkelijk in. Wanneer je een podsauna in de tuin hebt, is de sauna altijd in je eigen achtertuin te vinden. Je hoeft geen rekening te houden met reistijd, reserveren, mensen die praten in de sauna. En wanneer je zelf graag babbelt in de sauna, kan dat ook want het is immers jouw sauna.

Gezondheid en podsauna

Naar de sauna gaan is goed voor je gezondheid. Wanneer je een drukke baan hebt en daar stress van ondervind, kan een sauna je helpen. Wanneer je geregeld naar de sauna gaat, is wetenschappelijk aangetoond, dat je meer serotonine aanmaakt. Serotonine is een stof in je lichaam die ervoor zorgt dat je je vrolijk en ontspannen voelt. De overgang van warmte naar koud maakt ook dat je immuunsysteem sterker wordt. Zo zal je minder snel een griepje of verkoudheid te pakken krijgen wanneer je regelmatig in de sauna zit. Gezondheidsvoordelen op een rij:

 • verbetering van de doorbloeding
 • uitscheiden van afvalstoffen; door de betere doorbloeding gaan lever en nieren harder werken en de afvalstoffen worden afgescheiden via de huid door de openstaande poriën
 • betere weerstand tegen temperatuurschommelingen
  gezonde huid; door openstaande poriën worden afvalstoffen uitgezweet
 • werkt tegen spier- en gewrichtspijn
 • aderen worden sterker
 • ontspanning en stressvermindering
 • extra vetverbranding
 • ontspanning en verlichting van stress
 • beter slapen

Er zijn dus ontzettend veel voordelen te merken wanneer je een podsauna in je tuin hebt staan, profiteer daar ook van en maak jouw wens waarheid via barrelsauna.nl!


Comments are closed.